A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Інформація від державних служб

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО НЕЩАСНІ ВИПАДКИ ТА ПРОФЕСІЙНІ ЗАХВОРЮВАННЯ

За період з  01 по 31 жовтня 2021 року до Більмацького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області надійшло 16 повідомлення про гостре професійне захворювання.

14:07:31 03.11.2021

Послуги, пов’язані з житлом на Гіді

Плануєте поліпшити житлові умови або отримати від держави житло для тимчасового проживання? Для вашої зручності зібрали добірку держпослуг, пов’язаних із житлом на Гіді.  Обирайте ту послугу, що для вас є актуальною, та дізнавайтеся: як отримати і що для цього потрібно, строк та вартість послуги, що робити, якщо вам відмовили та інше. Для свідоцтва про право власності:

14:00:40 03.11.2021

Як отримати житло або грошову компенсацію від держави? Послуги на Гіді

Гід з державних послуг підкаже, як отримати житло або грошову компенсацію від держави для різних категорій громадян: дітям-сиротам, внутрішньо переміщеним особам, учасникам антитерористичної операції або шахтарям.  Ми зібрали добірку послуг, яка може знадобитись при отриманні житла або грошової компенсації від держави: 

13:35:30 03.11.2021

Як роботодавцю оформити заяву-розрахунок за е-лікарняним?

Лікарняні і декретні допомоги фінансуються Фондом соціального страхування України у хронологічному порядку – залежно від дати отримання заяви-розрахунку від роботодавця. Тож і для паперових, і для електронних лікарняних саме дата подання заяви визначає отримання матеріального забезпечення. Слідкувати за станом виплат можна у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund , а нижче наводимо основні правила оформлення заяв-розрахунків.

16:17:02 26.10.2021

Охорона праці медичних працівників

        Система охорони здоров'я сьогодні - це тисячі лікувально-профілактичних, аптечних, санітарно-епідеміологічних установ, десятки науково-дослідних інститутів, центрів, вищих і середніх навчальних закладів, в яких експлуатується різне обладнання, комунікації, електроустановки, котельні, ліфти, водопровідно-каналізаційне господарство, технологічне обладнання харчоблоків та пралень, автотранспорт, посудини, що працюють під тиском, різноманітна медична техніка.  Застосовуються отруйні речовини і агресивні рідини, а крім того вплив вірусних інфекцій, в тому числі COVID-19.

14:20:26 25.10.2021

Е-лікарняні по вагітності та пологах можна оплачувати без зміни статусу на "готовий до сплати"

Дійсні електронні лікарняні по вагітності та пологах почали створювати з 01 жовтня, коли завершився перехідний період. Деякі роботодавці вже призначили за такими лікарняними допомогу від Фонду соціального страхування України, однак в окремих випадках у страхувальників виникли складнощі при нарахуванні декретних виплат. Розповідаємо, які особливості призначення допомоги від ФССУ за е-лікарняними по вагітності та пологах.

10:45:37 21.10.2021

Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області інформує

З 1 жовтня 2021 року на виконання п. 2 постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 № 849 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році та в подальшому» Головним управлінням Пенсійного фонду України в Запорізькій області проведено перерахунок пенсії особам, яким виповнилося 75 років.

15:03:36 19.10.2021

АТЕСТАЦІЯ  РОБОЧИХ  МІСЦЬ ЗА УМОВАМИ ПРАЦІ

       Атестація робочих місць за умовами праці – комплексна оцінка всіх факторів виробничого середовища і трудового процесу, супутніх соціально-економічних факторів, що впливають на здоров’я і працездатність працівників у процесі трудової діяльності.

10:10:33 12.10.2021

Е-лікарняні стають підставою для нарахування допомоги через 7 днів після дати свого закриття

         З першого жовтня Україна повністю перейшла на електронні лікарняні. Після завершення перехідного періоду до правил створення медичних висновків і роботи з е-лікарняними було внесено ряд змін – їх напрацювали, аналізуючи зворотній зв’язок від усіх учасників процесу, наявні пропозиції, зауваження і кейси. Це дозволило оптимізувати кожну з ланок і мінімізувати можливі помилки.

10:19:55 08.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора