Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

6 травня - День піхоти!

Дата: 06.05.2024 08:19
Кількість переглядів: 96

Що таке піхота?

Піхота - це втомлені руки, що стискають холодну сталь старенького автомата.

Піхота - це люди, які завжди проклинають погоду, але в дощ, сніг, туман і спеку ідуть і мовчки роблять свою роботу.

Піхота - це окопний бруд на берцях, жорстке дерев’яне ліжко в бліндажі і літри кави, випитої уночі перед чергуванням.

Піхота - це наспіх обладнаний спостережник, ворог, який дивиться на тебе через приціл свого кулемету і тисячі життів за твоєю спиною.

Бути піхотинцем нелегко. Але достойно.

Це саме ти підпираєш своїм плечем цей хиткий механізм миру і продовжуєш крокувати вперед - назустріч небезпеці і невідомості, у постійних намаганнях вибороти для країни те, що їй по праву належить!

6 травня в Україні відзначають День піхоти, свято встановлене указом президента України від 19 квітня 2019 року з «метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткування сучасних військових традицій».

Шановні піхотинці!

Прийміть щирі вітання з Днем піхоти! Це свято справжніх Героїв, які стоять на захисті нашої країни і зустрічають ворога лицем до лиця.

Дякуємо за ваші щоденні надлюдські зусилля, неймовірну відвагу, відданість та самопожертву у боротьбі з російським агресором і окупантом.

Вічна шана та пам’ять тим, хто віддав своє життя за свободу України.

Низький уклін кожному, хто продовжує святу боротьбу проти ворога. Нехай у вас завжди буде достатньо тілесних та моральних сил, Ангел-охоронець нехай завжди оберігає на полі бою. 

Слава Україні!

Слава її героям!

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора