A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Міжнародний день спорту заради розвитку та миру

Дата: 04.04.2024 14:30
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

6 квітня 2024 року в Україні відзначаємо Міжнародний день спорту заради розвитку та миру (International Day of Sport for Development and Peace)

Глобальна тема 2024 року – «Спорт для сприяння мирному та інклюзивному суспільству».

Національний олімпійський комітет пропонує формати заходів:

🦚провести екологічну акцію з висадки дерева/дерев/алеї спільно з олімпійцями (Концепція нижче);

⛹️долучитись до спортивного змагання та розповісти про цей день на урочистому відкритті;

🤾організувати спортивну активність, руханку, забіг, флешмоб.

КОНЦЕПЦІЯ екологічної акції відродження через спорт:

Гасло: «Посади дерево – вирости мир!» до Міжнародного дня спорту та благо розвитку та миру 06 квітня 2024 року

🌲Учасники: діти, молодь, батьки, вчителі, фанати спорту, громадяни України

🌳Вид активності: посадити дерево або висади алею дерев

🎄Локація: у парку, на спортивній базі, на шкільному подвір’ї, у себе біля будинку

🌿Естафета: передати ініціативу посадити дерево двом своїм друзям, однокласникам, сусідам, використовуючи гасло та хештег #plantatreegrowthepeace

🪴Висвітлення: на власній сторінці у соціальних мережах (Instagram або Facebook), сторінці відділення, на сайті тощо. Зробити сторіс з хештегом або пост, відмітити сторінку НОК України.

Використовувані хештеги: #idsdp, #plantatreeua

Загальна інформація про

Міжнародний день спорту для розвитку спорту та миру

Організація Об'єднаних Націй призначила цей день 06 квітня , щоб визнати позитивний вплив, який спорт може мати на суспільство, сприяючи командній роботі, інклюзивності, фізичному та психічному благополуччю.

Це день святкування всіх видів спорту, від традиційних ігор до сучасних, та їхньої здатності об'єднувати людей.

У цей Міжнародний день відзначаються чесноти та загальнолюдські цінності спорту, нагадування наскільки заняття спортом дозволяє нам піклуватися як про фізичне, так і про психічне здоров'я, також несе в собі етичний принцип мирного співіснування, те, чого ми особливо потребуємо в ці неспокійні часи.

Чому Міжнародний день спорту для розвитку та миру важливий

💪1. Він сприяє фізичному та психічному благополуччю

Доведено, що спорт має численні переваги як для фізичного, так і для психічного здоров'я. Відзначаючи Міжнародний день спорту заради розвитку та миру, ми можемо заохотити більше людей брати участь у спорті та пожинати позитивний вплив, який він має на їхнє загальне благополуччя.

🤝2. Він об'єднує людей

Спорт має силу об'єднувати людей з різних культур, походження та вірувань. У цей день ми можемо відзначити об'єднуючий характер спорту та сприяти різноманітності та взаєморозумінню між націями через дружню конкуренцію.

🫶3. Він підкреслює важливість миру

Міжнародний день спорту для розвитку та миру нагадує нам, що мирного співіснування можна досягти за допомогою спорту. Беручи участь у спортивних заходах у цей день, ми можемо поширювати послання миру, єдності та поваги один до одного, зрештою, сприяючи більш мирному світу.

👌4. Спорт є потужним джерелом соціального та економічного впливу Будучи багатомільярдною індустрією, спорт має значний економічний вплив і здатність впливати на суспільні настрої завдяки своїй всесвітній популярності та популярності.

✌️5. Спорт є чудовим інструментом для сприяння глобальній єдності та взаєморозумінню Спортивна дипломатія довела, сприяючи діалогу між людьми та громадами, де традиційна дипломатія не змогла подолати бар'єри.

👍6. Відродження через спорт

Війна в Україні вбиває все живе. Смерть, каліцтво, знищення стосується не лише людей, а й усіх видів флори та фауни. Страждає повітря, земля, відбуваються незворотні екологічні зміни. Наслідки цих варварських подій потребуватимуть десятиліть відновлення, багато фінансових, інтелектуальних, людських ресурсів. Але життя триває і крок за кроком ми маємо відроджувати нашу багатостраждальну країну та природу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора