A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

До другої річниці широкомасштабного вторгнення російських військ на територію України

Дата: 24.02.2024 10:24
Кількість переглядів: 108

“Наша зброя – це наша правда, а наша правда в тому, що це наша земля, це наша країна, наші діти, і ми все це будемо захищати”.

Президент України Володимир Зеленський

10 років тому, в лютому 2014 року, Російська Федерація розв’язала війну проти України. Ворог окупував Автономну Республіку Крим і Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей. До 24 лютого 2022 року основні події сучасної російсько-української війни з різною інтенсивністю бойових дій точилися на сході нашої країни. Хоча протистояння російській гібридній агресії та впливу в різних сферах відбувалося не тільки на лінії фронту, а й на всій території України.

Здійснивши 24 лютого 2022 року повномасштабне вторгнення в Україну, Кремль хотів остаточно знищити військовим шляхом українську державу та ідентичність. Цей напад завдав підступного удару міжнародному світопорядкові, створеному після Другої світової війни, підірвав стабільність не лише Європи, а й глобальної безпеки загалом. 

…І вже два роки війни – великої, важкої, визвольної… Війни, яка торкнулася кожного… 731 день сповнений страждань, страшних випробувань, втрат, розпачу, розлук… 731 день мужності, незламності, героїчного спротиву….
І впродовж кожного з цих днів, наші Захисники та Захисниці на межі людських можливостей роблять все, щоб ворог не досяг своєї мети, наближають нас до Перемоги.
Щиро дякуємо Вам мужні українські Воїни за кожен світанок і за кожен вечір. Дякуємо Вам за Вашу незламність та мужність, сміливість та стійкість.
Сьогодні, коли болить душа за Україну, ми згадуємо кожного, хто віддав своє життя за мир та свободу нашої України за роки загарбницької війни росії проти нашої держави.

За ці 2 роки від повномасштабного вторгнення, Український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає.

Героїчний опір українців – це не лише боротьба за фізичне виживання Українського народу та свободу країни. У цій війні Україна захищає свій європейський вибір, свої ідентичність і цінності як частину європейських. Українці проливають кров за вільну, демократичну Європу.

Перемога України – запорука світової стабільності. 

Вистояли - переможемо!

Слава Україні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора