A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

День пам'яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2024 08:47
Кількість переглядів: 94

Сьогодні, 29 січня, українська громадськість відзначає день пам’яті героїв Крут. Подвиг студентів, які полягли у бою на Чернігівщині в далекому 1918 році. Їх подвиг став символом героїзму української молоді у боротьбі за незалежну Україну. Вони призупинили наступ більшовицьких військ на столицю України, що дало можливість евакуювати уряд Української Народної Республіки і продовжити переговори, які завершилися підписання Брестського миру.

Без особливих військових навичок, погано озброєні київські студенти довели, що свою державність українці готові захищати будь-якою ціною. Битва, яка тривала майже п’ять годин, увійшла в історію, як приклад неймовірної сили духу українців, зокрема, нашої молоді. В усі часи, коли на терезах історії важилася доля нашої держави, на її захист безстрашно піднімалася саме молодь. Під час бою під Крутами студенти дали перший в новітній історії бій російським загарбникам. Українські юнаки постали у смертельний поєдинок з лютим і нещадним ворогом, билися до останнього набою, до останнього подиху і вписали героїчну сторінку в історію визвольних змагань нашого народу. Подвиг Героїв Крут, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишаться, як символ національної честі та гідності.

Тож пам’ятаймо подвиги нашого народу, які захищали і захищають нашу державу. Герої живуть у нашій пам’яті, вони живуть у тих, хто продовжує їх справу, вони живуть доти, поки жива їх слава.

Світла пам’ять загиблим! Честь і шана живим!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора