A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2024 08:00
Кількість переглядів: 47

27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію № 60/7, у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». 

Пам`ятати і не повторювати помилки минулих поколінь – це те, до чого ми маємо прагнути. Всі люди різні, але всі – рівні. Всі люди однаково мають право на життя, незалежно від національності, кольору шкіри чи віросповідання. Доброта та милосердя, толерантне ставлення один до одного – це те, що робить людину людиною.

Пам’ять про Голокост необхідна нам, щоб наші діти ніколи не були жертвами або байдужими спостерігачами проявів ворожнечі. Тепер, коли Голокост відходить у минуле, нинішнє покоління має продовжити естафету пам’яті, відстоювати гідність людини і докладати  зусиль до недопущення ґеноцидів і злочинів проти людяності.

Це Голокост – всього одне лиш слово,

Та його сенс – пекучий болі жар,

Вбивали всіх!.. старого і малого,

І мало хто життя порятував.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора