A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО НЕЩАСНІ ВИПАДКИ ТА ПРОФЕСІЙНІ ЗАХВОРЮВАННЯ

Дата: 06.01.2022 16:58
Кількість переглядів: 343

 

https://bmr.gov.ua/uploads/tx_news/nesch_sluchai_3c3b45.jpg             За період з  01 по 31 грудня 2021 року до Більмацького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області повідомлень про нещасні        випадки та професійні захворювання не надходило

  

 

          ДО ВІДОМА:

 

ОРГАНІЗАЦІЯ НАВЧАННЯ З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ:

           Керівник підприємства:

          - затверджує наказом план-графік проведення навчання;

          - затверджує перелік питань для перевірки знань з охорони праці, який складають члени комісії з перевірки знань з питань охорони праці;

          - створює умови для роботи комісії з перевірки знань з питань охорони праці;

          - контролює оформлення, облік і зберігання протоколів перевірки знань, оформлення,  облік посвідчень про перевірку знань тощо.

          Кількість годин і тематика навчання з питань охорони праці має відповідати Типовому положенню.

          Форми організації навчання — лекції, семінари, консультації, модульне, дистанційне, екстернатне тощо.

          Перевірку  знань проводить комісія, склад якої затверджує керівник своїм наказом:

          голова комісії — керівник або його заступник, до службових обов’язків якого входить організація роботи з охорони праці. За потреби створення комісій в окремих структурних підрозділах їх очолюють керівники відповідних підрозділів чи їх заступники.

          До складу комісії підприємства входить: спеціаліст служби охорони праці, представник юридичної, виробничих, технічних служб, представники профспілки або вповноважена найманими працівниками особа з питань охорони праці

          Комісія вважається правочинною, якщо до її складу входять не менше трьох осіб.

          Усі члени комісії мають пройти навчання у порядку, встановленому Типовим положенням.

          Перевірку знань здійснюють відповідно до вимог нормативно-правових актів з охорони праці, пожежної, радіаційної безпеки тощо, додержання яких належить до функціональних обов’язків працівників.

          Питання для перевірки знань складають члени комісії з урахуванням місцевих умов. Затверджує перелік питань керівник підприємства.

 

          Основними формами перевірки є тестування, залік, іспит. Тестування проводять за допомогою технічних засобів (авто-екзаменатори, модульні тести тощо). Залік або іспит за екзаменаційними білетами у вигляді усного або письмового опитування.

          У разі незадовільних результатів перевірки знань працівники протягом одного місяця проходять повторну перевірку знань.

          Працівників, які не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці до роботи не допускають.

          Результат перевірки знань з питань охорони праці оформлюється протоколом засідання комісії з перевірки знань з питань охорони праці. Особам, які під час перевірки знань з охорони праці виявили задовільні результати, видається посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці. Питання щодо необхідності видачі посвідчень про перевірку знань з питань охорони праці на підприємстві або необхідності працівникам мати їх при собі під час виконання трудових обов'язків вирішується роботодавцем.

          Працівникам, які проходять навчання і перевірку знань з питань охорони праці на своєму підприємстві, видача посвідчень є обов'язковою лише тим, хто виконує роботи підвищеної небезпеки.

 

          Консультативну, методичну та інформаційну допомогу від спеціалістів відділення Фонду з питань повідомлення про нещасні випадки, їх розслідування, інших питань охорони праці  та соціального захисту застрахованих осіб можна одержати у «Сервісному центрі  з надання консультаційних послуг», який постійно функціонує у Більмацькому відділенні Фонду за адресою:

вул. Центральна, 56  смт. Кам»янка ( смт. Більмак), або за телефонами:

(06147) 2-23-29, (06147) 2-23-07.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора