A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Податкова інформує

Дата: 13.01.2022 10:16
Кількість переглядів: 795

Пологівські, кам’янські та розівські власники та користувачі земельних ділянок поповнили місцеві бюджети на 77 мільйонів гривень плати за землю

Протягом 2021 року власники та користувачі земельних ділянок, які перебувають на обліку в Пологівській ДПІ, перерахували до місцевих бюджетів 77 мільйонів гривень плати за землю.

Як повідомила начальниця Пологівського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Запорізькій області Світлана Бруй, значну частину надходжень сплатили юридичні особи – 59 мільйонів. Від фізичних осіб надійшло 18 мільйонів гривень плати за землю.

Зокрема, пологівські суб’єкти господарювання протягом 2021 року спрямували до місцевого бюджету 42 мільйона, кам’янські землекористувачі –17 мільйонів, розівські – 18 мільйонів тощо.

Нагадаємо, плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

 

Від пологівських, кам’янських та розівських платників до місцевих бюджетів надійшло 548 мільйонів гривень

Протягом січня-грудня 2021 року пологівські, кам’янські та розівські платники податків сплатили до місцевих скарбниць 548 мільйонів гривень, що на 81 мільйон  або 17 відсотків перевищує показник січня-грудня 2020 року. Про це повідомила начальниця Пологівського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Запорізькій області Світлана Бруй.

Найбільші суми надійшли від сплати податку на доходи фізичних осіб –386 мільйонів гривень, що на 68 мільйонів більше рівня 2020 року.

У порівнянні з минулим роком на 5,7 мільйона гривень збільшилась плата за користування землею суб’єктами господарювання і фізичними особами. Протягом 2021 року землекористувачі направили до бюджету понад 77 мільйонів гривень плати за землю.

Платники єдиного податку з початку року сплатили 70 мільйонів гривень, у тому числі фізичні особи – підприємці – 26 мільйонів.

Пологівські, кам’янські та розівські власники нерухомості спрямували до місцевих бюджетів 7 мільйонів гривень, що на 2 мільйона більше, ніж протягом 2020 року.

Крім того протягом дванадцяти місяців 2021 року сплачено 3,7 мільйонів гривень рентної плати за використання природних ресурсів, 2,5 мільйона гривень податку на прибуток, 1,1 мільйона гривень екологічного податку.

 

 

Роз’яснення законодавства

 

     Порядок заповнення поля «Призначення платежу» розрахункових документів

     Пологівська ДПІ нагадує про норми наказу Міністерства фінансів України від 24 липня 2015 року № 666 із змінами, яким затверджено Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на небюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок (далі – Порядок).

Платники податків під час заповнення розрахункових документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на небюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок мають керуватися зазначеним Порядком.

            При формуванні розрахункового документу платник зобов’язаний заповнити усі наявні поля. Звертаємо увагу, що при заповненні поля «Призначення платежу», кожну інформацію необхідно розділяти між собою знаком «;». При цьому ....

Читати  документ повністю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора