A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

ПРО НЕЩАСНІ ВИПАДКИ ТА МЕДОГЛЯДИ ПРАЦІВНИКІВ У 2021 РОЦІ

Дата: 16.08.2021 16:46
Кількість переглядів: 269

Фото без описуПРО НЕЩАСНІ ВИПАДКИ ТА ПРОФЕСІЙНІ ЗАХВОРЮВАННЯ

            За період з  01 по 15 серпня 2021 року до Більмацького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області повідомлень про нещасні випадки та професійні захворювання не надходило. 

  

ДО ВІДОМА:

МЕДОГЛЯДИ  ПРАЦІВНИКІВ У 2021 РОЦІ

            Процедуру проведення медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі та осіб віком до 21 року визначено Порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій, який затверджено наказом Міністерства охорони здоров'я України від 21.05.2007 № 246.

            Роботодавець або його представник надають до Держпраці заяву щодо визначення категорій працівників, які підлягають медичному огляду в 2021 році.

            До заяви додаються:

  • штатний розклад або витяг з переліком структурних підрозділів та всіх професій;
  • дані лабораторних досліджень умов праці по всім професіям з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на конкретних робочих місцях працівників відповідно до гігієнічної класифікації праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості і напруженості трудового процесу.

            Після розгляду наданих документів спеціалістом відділу з питань гігієни праці за участю представника первинної профспілкової організації або уповноваженої працівниками особи складається Акт визначення категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичним оглядам (далі – Акт) у 2021 році.

            До Акта вносяться дані щодо шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу та дані щодо робіт, для виконання яких є обов'язковим попередній (періодичні) медичний огляд.

            На підставі Акта роботодавець протягом місяця складає чотири примірники поіменних списків працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам у 2021 році (далі – Список) та погоджує їх з фахівцем відділу з питань гігієни праці. Один примірник Списку залишається на підприємстві, другий – надається закладу охорони здоров'я для проведення медичного огляду працівників, третій – надається до відділу з питань гігієни праці, четвертий – робочому органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

            Далі роботодавець укладає договір про проведення медогляду з закладом охорони здоров'я. За результатами періодичних медичних оглядів (протягом місяця після їх закінчення) Комісія закладу охорони здоров'я складає Заключний акт у шести примірниках: один примірник залишається в закладі охорони здоров'я, що проводив медогляд, інші надаються роботодавцю, представнику профспілкової організації або вповноваженій працівниками особі, профпатологу, територіальному органу Держпраці, робочому органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, профпатологу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора