A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Представникам торгівлі  нагадали, що за продаж неповнолітнім алкогольних напоїв передбачена адміністративна відповідальність.

Дата: 13.08.2021 15:24
Кількість переглядів: 2231

З метою  контролю за  дотриманням  законодавства України щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років,запобігання споживання неповнолітніми алкогольних напоїв та тютюнових виробів, начальником служби у справах дітей Смирновської сільської ради , інспектором ювенальної превенції ВП №2 Пологівського РВП ГУНП у Запорізькій області та  дільничним офіцером поліції ВП №2 Пологівського РВП ГУНП у Запорізькій області проведено профілактичний рейд на території Смирновської ТГ, в ході якого  перевірено 8 об’єктів торгівліФото без опису

Представникам торгівлі  нагадали, що за продаж неповнолітнім алкогольних напоїв передбачена адміністративна відповідальність.

Згідно зі ст. 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» до суб’єктів господарювання засто­совуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі порушення вимог ст. 153 цього закону у розмірі 6800 грн.

Також, ст. 156 Кодексу України про адміністративне правопорушення передбачено, порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами  тягне за собою накладення штрафу від п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.

Під час рейду з продавцями торгівельних закладів проведено профілактичні бесіди та інформаційну роботу серед населення.

Тому шановні підприємці! Звертаємось до Вас із проханням неухильно дотримуватись чинного законодавства, не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям, адже кожен з нас відповідає за майбутнє покоління!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора