A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Інформація від Пологівської ДПІ Головного управління ДПС у Запорізькій області

Дата: 12.08.2021 15:58
Кількість переглядів: 263

Пологівські, більмацькі та розівські землекористувачі сплатили до місцевих скарбниць понад 43 мільйона гривень

За сім місяців 2021 року від пологівських, більмацьких та розівських землекористувачів місцеві бюджети отримали 43,1 мільйона гривень плати за землю. Як зазначила начальниця Пологівського відділу податків і ізборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Запорізькій області Алла Годлевська, це на 2,6 мільйона більше, порівняно з січнем-липнем минулого року.

Переважну частину надходжень забезпечили юридичні особи –33,9 мільйона гривень земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності. Землекористувачі-фізичні особи спрямували до скарбниць територіальних громад понад                9,2 мільйони.

Найбільші суми надійшли за пологівські землі – 23,3 мільйона, більмацькі землекористувачі поповнили бюджет на 9,8 мільйона, розівські – на  10 мільйонів.

Нагадаємо, що плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

 

Пологівські, більмацькі та розівські платники спрямували до бюджету понад               14 мільйонів гривень військового збору

Упродовж січня-липня 2021 року пологівські, більмацькі та розівські роботодавці сплатили до державного бюджету 14,8 мільйонів гривень військового збору. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 3,4 мільйони гривень або на             30 відсотків. Про це повідомила начальниця Пологівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Запорізькій області Алла Годлевська.

У липні платники спрямували до скарбниці 2,6 мільйона, що на 31 відсоток перевищило минулорічний показник.

Нагадаємо, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

Військовий збір, ставка якого становить 1,5 відсотка, утримується з отриманих доходів, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб відповідно до статті 168 Податкового кодексу України. Зокрема, це заробітна плата, іноземні доходи, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати та інші.

 

Роз’яснення законодавства

 

Як отримати відомості про суми виплачених доходів через Електронний кабінет

Електронні сервіси від податкової постійно розвиваються, поширюється перелік послуг та спрощується можливість їх отримання. Так, за допомогою Електронного кабінету платника можна отримати відомості про суми виплачених доходів з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків (далі – ДРФО). І сьогодні для отримання такої інформації не обов’язково приходити особисто до податкової. Це можна зробити онлайн.

Щоб отримати відомості про суми виплачених доходів з ДРФО потрібно зайти на головну сторінку Електронного кабінету платника через вебпортал ДПС України http://tax.gov.ua або за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua/.

Вхід здійснюється з використанням електронного ключа. Ключ можна отримати безкоштовно в пункті Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України або звер....

Повний текст документу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора