A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПРАЦІ ПІД ЧАС РОБІТ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ МІНЕРАЛЬНИХ ДОБРИВ, ГЕРБІЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ В СІЛЬГОСППІДПРИЄМСТВАХ

Дата: 23.06.2021 15:05
Кількість переглядів: 1163

          Під час проведення польових робіт, працівникам доводиться виконувати цілий комплекс робіт таких  як підживлення посівів, протравлення насіннєвого матеріалу та інше із застосуванням мінеральних добрив, гербіцидів тощо.

Тому, Більмацьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області нагадує, що в даний період, керівникам та спеціалістам, відповідальним за стан охорони праці на підприємстві, які причетні до організації безпечного робочого процесу, необхідно посилити профілактичну роботу з метою запобігання виробничого травматизму, забезпечити безумовне виконання вимог Закону України «Про охорону праці», Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві, Мінімальних вимог щодо безпеки та здоров’я працівників на роботі під час зберігання, пакування нітрату амонію та використання його для виготовлення комплексних і рідких мінеральних добрив, Вимог безпеки праці під час робіт із застосуванням мінеральних добрив, гербіцидів в сільгосппідприємствах  та інших нормативно-правових актів з охорони праці.

ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПРАЦІ ПІД ЧАС РОБОТИ ПЕСТИЦИДАМИ ТА ЯДОХІМІКАТАМИ, МІНЕРАЛЬНИМИ ДОБРИВАМИ

  • Під час транспортування, зберігання та застосування пестицидів та агрохімікатів необхідно дотримуватися вимог Закону України  «Про пестициди і агрохімікати» та інших нормативно-правових актів.
  • Не дозволяється у темний час доби здійснювати роботи, пов’язані з транспортуванням аміаковмісних мінеральних добрив, приготуванням розчинів, змішуванням їх та внесенням у грунт.
  • Не дозволяється транспортувати разом різні види пестицидів, хімічна взаємодія яких у разі порушення герметичності упаковки може спричинити займання.
  • Не дозволяється перевозити пестициди та протруєне насіння разом із біологічними засобами захисту рослин, харчовими і кормовими продуктами, а також із людьми.
  • Тари від мінеральних добрив підлягають утилізації, заборонено їх використовувати для зберігання фуражу, води, тощо, навіть після їх знешкодження (знезараження).
  • Не допускати до роботи з отрутохімікатами і на транспортних засобах осіб, які не пройшли медогляду.
  • Забезпечити індивідуальними засобами захисту працівників, що працюють з отрутохімікатами та встановити контроль за використанням засобів захисту при виконанні робіт.

 

ПАМ’ЯТАЙТЕ:  безумовне виконання зазначених рекомендацій значно зменшить ризик настання нещасного випадку на виробництві і збереже  здоров’я та життя працівників, а роботодавця позбавить від численних проблем!

          Крім того, звертаємо увагу на те, що з 18.05.2021 діють Мінімальні вимоги щодо безпеки та здоров’я працівників на роботі під час зберігання, пакування нітрату амонію та використання його для виготовлення комплексних і рідких мінеральних добрив, затверджені наказом Мінекономрозвитку №775-21 від 15.04.2021. Вимоги розроблені, за дорученням президента України, після трагедії у Бейруті, що призвела до численних жертв, спричинених вибухом аміачної селітри. Втратив чинність наказ Держгірпромнагляду від 01.09.2009 року № 142 «Про затвердження Правил охорони праці при переробці та зберіганні аміачної селітри насипом».

Консультативну, методичну та інформаційну допомогу від спеціалістів відділення Фонду з питань повідомлення про нещасні випадки, їх розслідування, інших питань охорони праці  та соціального захисту застрахованих осіб можна одержати у «Сервісному центрі  з надання консультаційних послуг», який постійно функціонує у відділенні Фонду за адресою: вул. Центральна, 56  смт. Більмак, або за телефонами: (06147) 2-23-29, (06147) 2-23-07.

 

 

Страховий експерт з

охорони праці                                                                             Л.О. Марюха


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора