A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Податкова інформує.

Дата: 19.11.2020 12:30
Кількість переглядів: 365

Фото без описуНадходження єдиного податку до місцевих бюджетів Пологівського, Більмацького та Розівського районів склали 55,7 мільйонів гривень
            Упродовж січня-жовтня 2020 року суб’єкти господарювання Пологівського, Більмацького та Розівського районів, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих  бюджетів 55,7 млн. грн. єдиного податку. Про це повідомила начальниця Пологівського відділу податків і зборів з юридичних осіб управління податкового адміністрування ГУ ДПС у Запорізькій області Світлана Бруй.

            Зокрема, платник Пологівського району сплатили 28,7 млн.грн., Більмацького району – 19,4 млн.грн. та Розівського району7,6 млн.гривень.

            Фізичні особи-підприємці сплатили 17,4 млн. грн.  єдиного податку, юридичні особи-спрощенці – 1,4 млн.грн. єдиного податку, сільгоспвиробники ,які перебувають на IV групі оподаткування, - 36,9 млн.грнивень.

            Податківці нагадали, що єдиний податок – один із важливих джерел наповнення місцевих бюджетів. Його питома вага відносно загальної кількості всіх сплачених податків і зборів за січень-жовтень 2020 року складає  14,5 відсотків.

Відповідно до Закону України від 30.03.2020 № 540-IX, починаючи з  2 квітня, для фізичних осіб-підприємців на спрощеній системі оподаткування збільшено ліміти отриманих доходів: для І групи – до 1 млн грн (було 300 тис. грн), для ІІ групи – до 5 млн грн (було 1,5 млн грн), для ІІІ групи – до 7 млн грн (було 5 млн грн).

 

Розяснення законодавства

 

ПКУ визначені земельні ділянки, які не підлягають оподаткуванню земельним податком

Пологівський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС у Запорізькій області інформує, що перелік земельних ділянок, які не підлягають оподаткуванню земельним податком, наведено у ст. 283 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Не сплачується податок за:

- сільськогосподарські угіддя зон радіоактивно забруднених територій, визначених відповідно до закону такими, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи (зон відчуження, безумовного (обов’язкового) відселення, гарантованого добровільного відселення і посиленого радіоекологічного контролю), і хімічно забруднених сільськогосподарських угідь, на які запроваджено обмеження щодо ведення сільського господарства (п.п. 283.1.1 п. 283.1 ст. 283 ПКУ);

- землі сільськогосподарських угідь, що перебувають у тимчасовій консервації або у стадії сільськогосподарського освоєння (п.п. 283.1.2 п. 283.1 ст. 283 ПКУ);

- земельні ділянки державних сортовипро...

Завантажити повну версію новини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора