A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Понад 340 мільйонів гривень ПДФО сплатили до бюджету платники Пологівського, Більмацького та Розівського районів

Дата: 13.11.2020 10:29
Кількість переглядів: 431

Фото без описуЗа січень - жовтень поточного року платники Пологівського, Більмацького та Розівського районів сплатили до бюджету 341,3 млн. гривень.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року спостерігається збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб на 24 млн. гривень. Про це повідомила начальниця Пологівського відділу податків і зборів з юридичних осіб управління податкового адміністрування ГУ ДПС у Запорізькій області Світлана Бруй.

До державного бюджету платниками сплачено 85,5 млн. грн ПДФО, а до місцевих  бюджетів сплачено  255,8 млн. грн,  що на 24 млн грн більше ніж  у відповідному періоді минулого року.

Основними чинниками, які впливають на зростання надходжень податку на доходи фізичних осіб є збільшення рівня мінімальної заробітної плати та постійна спільна робота фахівців Чорноморського управління з органами місцевого самоврядування щодо  проведення зустрічей, індивідуальної роз’яснювальна роботи з роботодавцями,  стосовно дотримання норм трудового законодавства та недопущення виплат заробітної плати у розмірах, менших за законодавчо встановлений рівень.

З початку поточного 2020 року роз’яснювальна робота проведена з 51 суб’єктами господарювання. Внаслідок такої роботи 23 платника податків підвищили рівень заробітної плати. До  бюджету додатково надійшло податку на доходи фізичних понад 5 тис. грн. та  більш 6072 тисяч  єдиного внеску.

 

Розяснення законодавства

 

Реєстрація програмного РРО – швидко та просто

Зареєструвати програмний РРО можна швидко та просто. Відповідний відеоурок розроблено Державною податковою службою України.

Для початку роботи з програмним РРО необхідно, перш за все, отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. ДПС такі ключі видає безкоштовно.

Потім потрібно встановити програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності. Це може бути комп’ютер, смартфон або планшет. Завантажити програмне забезпечення можна за посиланнямhttps://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/.

Детально ознайомитися з процедурою реєстрацією ПРРО можна у відеоуроці (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/6842.html).

 

Обчислення та сплата транспортного податку юридичною особою

Пологівський сектор організації роботи організаційно-розпорядого управління ГУ ДПС у Запорізькій області  інформує, що платники транспортного податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 01 січня звітного року і не пізніше                        20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою.... 

Читати повну версію статті


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора