A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Податкова інформує

Дата: 05.11.2020 09:21
Кількість переглядів: 395

Фото без описуВласники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів Пологівського, Більмацького та Розівського районів 3,8 мфльйонів гривень

Платники податків Пологівського,Більмацького та Розівського  районів за 9 місяців 2020 року сплатили 3,8 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 1,0 млн.гривень. Про це повідомила начальниця Пологівського відділу податків і зборів з юридичних осіб управління податкового адміністрування ГУ ДПС у Запорізькій області Світлана Бруй.

Юридичні особи сплатили 2,6 млн. гривень, фізичні особи – власники нерухомості, перерахували 1,2 млн. гривень цього податку.

Зокрема, від платників Пологівського району надійшло 2,4 млн. грн., Більмацького району – 709,2 тис. грн.,  Розівського району – 600,7 тис. гривень.

Нагадаємо: платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, у т.ч. нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової або нежитлової нерухомості. Податок нараховується на загальну площу об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, у т.ч. їх часток. Ставки податку встановлюються органами місцевого самоврядування.

 

Розяснення законодавства

 

- Сусідка сказала, що скоро відмінять усі податки!

Втомились від фейкових новин та чуток? 

- Лише перевірена інформація про податки на офіційних ресурсах Державної податкової служби https://www.facebook.com/TaxUkraine/ 

та ДПС у Запорізькій області https://www.facebook.com/tax.zaporizhzhya/ у мережі фейсбук.

- Підписуйтесь та читайте корисні новини про податкові надходження, ставки та новації законодавства.

 

Закон України № 466: відшкодування моральної шкоди та ПДФО

Пологівський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС у Запорізькій області інформує, що Законом України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», зокрема внесено зміни до п.п. 164.2.14 ст. 164 Податкового кодексу України щодо оподаткування податком на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) сум відшкодування моральної шкоди (норма набрала чинності з 23.05.2020).

Так, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід у вигляді неустойки (штрафів, пені), відшкодування матеріальної або немайнової (моральної) шкоди, крім:

? сум, що за рішенням суду спрямовуються на відшкодування збитків, завданих платнику податку внаслідок заподіяння йому матеріальної шкоди, а також шкоди життю та здоров’ю, а також відшкодувань моральної шкоди в розмірі, визначеному рішенням суду, але не вище чотирикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на                   01 січня звітного (податкового) року, або в розмірі, визначеному законом.

Отже, з 23.05.2020 звільняється від оподаткування ПДФО відшкодування моральної шкоди в розмірі, визначеному рішенням суду, але не вище чотирикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 01 січня звітного (податкового) року, або у розмірі, визначеному законом.

 

Витрати, понесені у зв’язку з придбанням товарів у ФОП – платників єдиного податку, враховуються при визначенні доходу «незалежника»

Пологівський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС у Запорізькій області нагадує, що оподаткування доходів, отриманих фізичною особою, яка провадить незалежну професійну діяльність, регламентується ст. 178 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Оподатковуваним доходом вважається сукупний чистий дохід, тобто різниця між доходом і документально підтвердженими витратами, необхідними для провадження певного виду незалежної професійної діяльності. У разі неотримання довідки про взяття на облік особою, яка провадить незалежну професійну діяльність, об’єктом оподаткування є доходи, отримані від такої діяльності без урахування витрат (п. 178.3 ст. 178 ПКУ).

ПКУ не передбачено обмежень щодо включення фізичною особою, яка здійснює незалежну професійну діяльність, витрат, пов’язаних з придбанням товарів (робіт, послуг) у фізичних осіб – підприємців (ФОП) – платників єдиного податку.

При цьому, зазначені витрати повинні бути пов’язані із провадженням певного виду незалежної професійної діяльності та підтверджені документально.

При цьому, зазначені витрати повинні бути пов’язані із провадженням певного виду незалежної професійної діяльності та підтверджені документально.

Повний текс документу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора