A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Забезпечення прав неповнолітніх осіб, які вчинили злочин,  спрямованих на підвищення якості надання поліцейських послуг неповнолітнім та зміцнення довіри до поліції через участь у програмі відновлення для неповнолітніх

Дата: 19.10.2020 09:54
Кількість переглядів: 360

У межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру, 14 серпня поточного року стартував проект «Забезпечення прав неповнолітніх осіб, які вчинили злочин,  спрямованих на підвищення якості надання поліцейських послуг неповнолітнім та зміцнення довіри до поліції через участь у програмі відновлення для неповнолітніх». Проект покликаний зміцнити спроможність громад Запорізької області здійснювати відновне правосуддя для боротьби зі злочинністю, вирішення конфліктів і сприяння виправленню завданої злочином шкоди шляхом створення механізмів застосування програм відновного правосуддя.

Проект поширюється на територію Бердянська та громад Бердянського району, Мелітополя та громад Мелітопольського району, Приазовський, Приморський, Якимівський райони, Кирилівську ОТГ та втілюватиметься протягом наступних шести місяців.

Основна увага проекту буде спрямована на здійснення заходів, спрямованих на розвиток особистості неповнолітніх з метою запобігання вчиненню ними кримінальних правопорушень. В результаті соціальні зв’язки у громадах будуть будуватись на засадах миру та порозуміння.

            Під час реалізації проекту буде розроблено програму ресоціалізації для підлітків, які знаходяться в конфлікті з законом, проведено навчання для психологів та соціальних працівників, які в подальшому будуть працювати за цією програмою. Крім того, буде проведено тренінг з представниками правоохоронних органів, які першими реагують на злочин, щодо реалізації програми відновлення для неповнолітніх, які вчинили кримінальне правопорушення та психологічні особливості підлітків. Важливим компонентом є робота з цільовою групою, а саме з підлітками, які мають девіантну та делінквентну поведінку.

Головна мета проекту – максимально раннє виведення дітей із кримінального процесу та їх ресоціалізація у суспільне життя, попередження злочинності. Створення умов, коли громада має відчуття безпеки та спокою.

            Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (ОПЕРА) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора