A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Олексіївська ЗОШ відзначила 40 років

Дата: 29.02.2016 16:03
Кількість переглядів: 1126

   27 лютого –  особлива дата для Олексіївської середньої загальноосвітньої школи I-III ступенів. Вже минуло 40 років, як у стінах тодішньої десятирічки пролунав перший дзвінок. Суботнього ранку освітній заклад був переповнений. На свято завітали гості, вчителі-ветерани та працівники школи, що вже знаходяться на заслуженому відпочинку, учні та випускники минулих літ.  

   Фото без опису40 років – це вже історія. Понад дві тисячі випускників здобули тут середню освіту. За цей час навчальний заклад очолювали Галина Федорівна Олексієнко (лютий-березень 1976 року), Григорій Мусійович Хоменко (з 1976 по серпень 1977 року), Олександра Іванівна Логвин (з вересня 1977 по серпень 1994), а з 1994 року по сьогоднішній день – Анатолій Левкович Котенко.

   Власне, він першим і привітав усіх присутніх із святом. Анатолій Левкович висловив подяку всім, хто допомагає та надає підтримку у вирішенні шкільних проблем.  « Тепер ми у руках сільської громади, є багато переживань і сумнівів, але ще більше є надії на те, що буде школа, будуть діти, вчителі, батьки,  буде дах, і дах не буде їхати не в прямому не в переносному сенсі» –  сказав він. Завершив промову побажаннями щастя, добра, удачі і миру.

   Зі словами привітання виступив народний депутат України О. С. Пономарьов. Окрім привітань та побажань, він звернувся до учнів, наголосивши, що знання, набуті в школі – це основа їхнього  майбутнього життя.

   Смирновський сільський голова об’єднаної територіальної громади, Олександр Ярославович Романюк,  привітав усіх присутніх, побажав терпіння і натхнення вчителям у їхній нелегкій праці. Запевнив, що місцева влада буде сприяти у розвитку освітньої галузі. Він нагадав, що учні 1-4 класів та старшокласники пільгових категорій харчуються за кошти громади. А також за рахунок громади здійснюється підвезення дітей до школи. Олександр Ярославович повідомив, що проблема школи у ремонті даху неодмінно вирішиться, вже замовлений проект на його реконструкцію. Від сільської ради подарував корисну в  господарстві річ –  бензокосу.   Фото без опису

   Поздоровили із ювілеєм голова районної ради Юлія Іванівна Симоненко, депутат районної ради Юрій Васильович Савчук, начальник електромереж та меценат Володимир Омелянович Зайковський, начальник відділу освіти Куйбишевської районної державної адміністрації, випускник Олексіївської школи 1981 року Володимир Володимирович Крутько, голова профспілкового комітету освітян Куйбишевського району Зоя Федорівна Антонова. Усі бажали здоров’я, миру і процвітання, дарували подарунки, вручали грамоти. Було наголошено на тому, що учні і вчителі школи приймали активну участь у різних спортивних, наукових та розважальних заходах, де в основному займали призові місця.

   Начальник відділу освіти Смирновської сільської ради  Ірина Миколаївна Сингур, крім поздоровлень та побажань, згадала також працівників, без яких життя школи було б неможливим, некомфортним і негарним. А це – завгосп, водії, колектив обслуговуючого персоналу, кухарки. Їм було вручено почесні грамоти.

   Згадали тих людей, чиї палкі і гарячі душі і надзвичайна закоханість у свою справу ще відлунюється у стінах школи, вчителів-ветеранів педагогічної праці: Валентину Михайлівну Лісніченко, Лідію Павлівну Шостак, Миколу Максимовича Ставицького, Людмилу Іванівну Левицьку, Галину Василівну Скрибець, Лідію Павлівну Салтан, Віру Іванівну Пишняк, Аллу Радіонівну Новак, Тетяну Іванівну Нечитайло, Івана Івановича Нечитайла, Валентину Федорівну Михайліченко, Галину Іванівну Михайлевич, Валентину Миколаївну Леваду, Анатолія Денисовича Леваду, Тетяну Іванівну Кузнєцову, Олену Михайлівну Козлову, Ігора Олександровича Мовчана, Наталю Василівну Грянисту, Катерину Іванівну Грипась, Леоніда Трохимовича Борща, Галину Григорівну Тищенко. 

    Фото без описуНа жаль, не всі, хто віддав своє серце дітям, дожили до цього свята та не одне покоління учнів береже світлу пам'ять про них. Поіменно згадали: Галину Федорівну Олексієнко, Григорія Мусійовича Хоменка, Лідію Павлівну Хоменко, Ніну Сергіївну Кириченко, Ассіну Андріївну Сачко, Федора Юхимовича Негрія, Лесю Пилипівну Киричук, Дмитрія Петровича Бобкова, Галину Іванівну Агакулову, Миколу Миколайовича Кулагу, Ольгу Петрівну Семенко, Віру Йосипівну Кулагу, Євдокію Іванівну Лось, Олександру Іванівну Логвин, Інну Василівну Гумен, Марію Павлівну Будник, Анатолія Михайловича Цибенка, Івана Демидовича Онишка, Миколу Івановича Буця. Вшанували вчителів, а також колишніх учнів, які рано пішли з життя хвилиною мовчання.

   До привітань приєдналася випускниця школи 1976 року (перший випуск)Наталя Солодовник. Вона низько вклонилася вчителям, котрі їх навчали, та в знак подяки разом з однокласниками вручили їм квіти та цукерки.  

   На свято завітала людина, яка брала безпосередню участь у будівництві школи на посаді інженера будівництва, Микола Іванович Напрягло. Він прочитав поетичні рядки в яких вшанував героїв АТО. Адже і сьогодні колишнім учням доводиться відстоювати і захищати цілісність нашої держави.

   На завершення пролунав святковий дзвоник, який доручили випускникам першого і сорокового випуску – Наталі Василівні Лисенко та Максиму Калашникову.

   Між привітаннями святковий настрій підіймали пісні, танці та жарти у виконанні учнів, випускників та викладачів школи.  Організатори Ольга Миколаївна Котенко та Наталя Федорівна Івченко постаралися, аби свято пройшло належним чином та залишило незабутні враження. Фінансову підтримку для проведення та оформлення свята надали В. М. Шульга, Т. В. Карпенко, О. С. Новіков, В. П. Марченко, Л. М. Хамуляк, Р. М. Шутов, А. В. Іванов, Н. І. Кривик.

  Фото без опису  У коридорі на стінах висіли стенди зі світлинами теперішніх учнів, а на столах лежали альбоми та фотографії випускників минулих років. Бажаючі могли погортати їх та впізнати в них себе та своїх товаришів, згадати шкільні роки.

   Цікаво й те, що день народження Олексіївської школи співпав із днем народження її нинішнього директора – Анатолія Левковича Котенка. Тож поздоровлення в цей день лунали і для нього.

   По закінченні свята перші випускники цієї школи зібралися у класі зі своїми класними керівниками, сидячи за партами, згадували шкільне життя, однокласників, розповідали про свої долі.

 

Антоніна Романюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора