A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Пам'ятати заради майбутнього

Дата: 03.09.2020 10:00
Кількість переглядів: 710

Фото без описуНарод, осяяний історичною пам’яттю, - нездолений.
Ми мусимо знати і не забувати ціну війни і перемоги…

Офіційна і загальновизнана дата завершення Другої світової війни – 2-е вересня 1945-го року. У цей день о 9-й годині 2 хвилини (за токійським часом) був підписаний формальний акт про беззастережну капітуляцію останнього активного союзника фашистської Німеччини – Японії.

Друга світова війна значно вплинула на долю людства. В ній брала участь 61 країна (80% населення Землі). Воєнні дії відбувалися на територіях 40 країн. До збройних сил було мобілізовано 110 млн. осіб в усьому світі. Загальні людські втрати досягли 50-55 млн. осіб, з них загинуло на фронтах 27 млн.

Ті далекі події мали трагічні наслідки для кожної української родини.

Подвиг ветеранів війни – еталон мужності та патріотизму. Хоч скільки б минуло часу, ми пам’ятатимемо, якою жахливою є війна і якою ціною дається перемога.

З нагоди 75-ї річниці закінчення Другої світової війни працівники сільської ради, Смирновського та Титовського БК, учні закладу освіти та представники громадськості поклали квіти до Меморіалів Слави Смирновської ОТГ, хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх тих, хто загинув на фронтах Другої світової війни, закатованих жертв тоталітарних режимів, тих, хто жертвував життям для визволення України від окупантів.

Книжкова поличка "Перегортає пам'ять сторінки...", організована працівниками  КЗ «Публічна бібліотека Смирновської ОТГ» - це своєрідний історичний екскурс про ті події, героїчний шлях визволителів, силу їхнього духу.

Пам’ятайте, найбільша цінність людства – мир, найбільша цінність людини – життя!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора