A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

30 липня  Всесвітній  день протидії торгівлі людьми

Дата: 30.07.2020 14:02
Кількість переглядів: 1329

У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об`єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернути увагу до важкого становища жінок, чоловіків та дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми. Торгівля людьми  – це форма сучасного рабства  та порушення прав людини, від якої потерпають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ столітті для жодної країни світу, включаючи Україну.

Маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують.  Відповідно до законодавства, торгівля людьми – здійснення незаконної угоди, об`єктом якої є людина, а так само вербування, перемішення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шантажу, шахрайства, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином. Метою торгівлі людьми може бути: трудова та сексуальна експлуатація; примусове жебрацтво; примусове втягнення у злочинну діяльність; примусове вилучення органів; продаж дитини; сурогатне материнство.

Якщо на початку 2000 років переважала торгівля людьми з метою сексуальної експлуатації, то зараз лідирує трудова експлуатація. Так само змінилося і співвідношення жертв за статтю – якщо раніше майже 85% потерпілих були жінки, то зараз понад 60% складають чоловіки. І не варто вважати, що жертвами сучасних работорговців стають люди з низьким освітнім рівнем – як свідчить статистика, потрапити в рабство може будь-хто, зокрема, серед постраждалих чимало людей з технічною та вищою освітою. Нині у світі понад 21 мільйон людей є жертвами примусової праці. За оцінками Міжнародної організації з міграції, понад 230 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. Нині Україна є однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. Лише за останні 17 років Міжнародною організацією з міграції було надано комплексну реінтеграційну допомогу 13485 українцям. Значна цифра, чи не так?

       Маючи на меті  підвищити поінформованість громадськості про цю глобальну проблему і привернути увагу до тяжкого становища  жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохотити людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину. 30 липня  Всесвітній  день протидії торгівлі людьми,   наша громада  приєднується до  боротьби  з найнегативнішим  явищем сучасного світу та захисту прав людини.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора