A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Щодо святкових Великодніх богослужінь.

Дата: 16.04.2020 09:25
Кількість переглядів: 463

Напередодні Христового Воскресіння, 14 квітня, керівництво району в залі засідань райдержадміністрації, організувало зустріч голів ОТГ, настоятелів храмів, представників релігійних громад району, Більмацького ВП ГУНП та редакції районної газети «Рідний край» з питання безпечного відзначення Великодніх свят у зв’язку з епідемією  COVID-19. В умовах ризику поширення коронавірусної інфекції постало питання скупчення людей у храмах району під час святкування   релігійного свята.  У Києві і Запоріжжі вже відбулися зустрічі різних релігійних конфесій, пресконференції, на яких священнослужителі за спільною домовленістю звернулися до людей із проханням відзначити Великдень вдома, тому прийняття  рішення щодо відзначення цього величного дня в умовах карантину у Більмацькому районі потребувало  спільного обговорення. Кожен із настоятелів храмів нашого району висловив свою думку та  розповів про те, як діють церкви в умовах карантину. Зокрема, у релігійних закладах богослужіння проходять при наявності не більше 10 осіб у приміщенні, з дотриманням маскового режиму, проводиться дезінфекція. Обговоривши низку пропозицій та алгоритм дій щодо проведення обмежуючих заходів,  присутні прийняли спільне рішення.

Святкові Великодні богослужіння  обов’язково будуть проводитися, але в закритих храмах із обмеженою кількістю людей (до десяти осіб). Масового освячення пасок та великодніх кошиків не буде.

Просимо з порозумінням  та з повною відповідальністю віднестися до цієї інформації і зробити для себе  та своїх рідних все, щоб не порушувати карантин і не наражати себе та інших на небезпеку. Найважливіше в сьогоднішній ситуації – це провести Великдень вдома. І нехай  величне свято Воскресіння Христового принесе всім нам здоров’я, Боже благословення та душевну рівновагу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора