A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

ГУ ДПС у Запорізькій області інформує

Дата: 12.03.2020 10:36
Кількість переглядів: 388

У січні - лютому 2020 року платники Пологівського, Більмацького та Розівського ройонів  сплатили до бюджету майже 3 мільйонів грн військового збору

Протягом січня - лютого 2020 року платники Пологівського, Більмацького та Розівського районів сплатили до бюджету 2,9 млн грн військового податку. Для порівняння, у січні - лютому 2019 року було сплачено 2,5 млн грн збору на розвиток війська.

Нагадаємо, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року, як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка цього платежу становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за сплату збору до бюджету при нарахуванні доходів у вигляді заробітної плати на користь платника податків є роботодавці.

Начальник Пологівського управління ГУ ДПС у Запорізькій області наголошує, що сплата військового збору - це посильний внесок кожного громадянина для підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій країні.

 

З легальних доходів до бюджету Пологівського, Більмацького та Розівського районів  сплачено 51,3 мільйон гривень ПДФО

За словами начальника Пологівського управління ГУ ДПС в Запорізькій області Світлани Бруй, за січень – лютий 2020 року платниками Пологівського, Розівського та Більмацького  районів до бюджетів усіх рівнів сплачено 51,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Це на 3,7 тис.грн. більше, ніж за відповідні періоди минулого року.

Начальник Пологівського управління ГУ ДПС у Запрізькій області Світлана Бруй наголосила, що цей позитивний результат досягнуто за рахунок заходів з детінізації ринку праці. Зокрема, фахівці управління під час кожної зустрічі з представниками підприємницької спільноти зосереджують увагу на важливості легального працевлаштування та дотримання законодавчих вимог при здійсненні оплати праці.   

Обов’язок роботодавця забезпечити працівнику право на соціальну допомогу у випадку втрати працездатності, а також гідне пенсійне забезпечення в майбутньому.

 

У січні та лютому від платників Пологівського, Більмацького та Розівського ройонів до зведеного бюджету надійшло понад 115 мільйонів гривень

У січні  та лютому 2020 року платники Пологівського управління ГУ ДПС у Запорізькій області спрямували до державного бюджету 49 млн 941 тис. грн, до місцевого бюджету – 66 млн 164 тис. гривень.

Основними джерелами наповнення скарбниць є податок на доходи фізичних осіб – 51 млн 285 тис. грн; податок на додану вартість – 31 млн 511 тис. грн, військовий збір – 2 млн 860 тис. грн; плата за землю – 10 млн 996 тис. грн, єдиний податок – 14 млн 347 тис. гривень.

В Пологівському управлінні Головного управління ДПС у Запорізькій області нагадали: з 01.01.2020 змінено реквізити рахунків за стандартом IBAN (МФО 899998). Отримати більш детальну інформацію можна на сайті Головного управління Державної казначейської служби України у Запорізькій області у розділі «Реквізити рахунків».

 

Роз’яснення законодавства

 

  Гаряча лінія з питань застосування РРО

  13 березня 2020 року з 15 год. 00 хв. до 16 год. 00 хв. Пологівське управління ГУ ДПС у Запорізькій області  проведе “гарячу” телефонну лінію з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій.

  На запитання платників відповідатиме Бруй Світлана Миколаївна – начальник Пологівського управління ГУ ДПС у Запорізькій області.

  Усі бажаючі можуть поставити свої запитання за номером “гарячої” телефонної лінії: (06165) 2-38-06

 

Платникам про порядок заповнення розділу 3 повідомлення за ф. № 20-ОПП

Пологівське управління Головного управління ДПС у Запорізькій області нагадує, що згідно з п. 8.1 розд. VIIІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 22.04.2014 № 462) із змінами і доповненнями (далі – Порядок № 1588), платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючий орган за основним місцем обліку шляхом подання Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (далі – Повідомлення за формою № 20-ОПП) (додаток № 10 до Порядку № 1588) у порядку, встановленому розд. VIIІ Порядку № 1588.

Відповідно до Пам’ятки для заповнення розділу 3 Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (додаток до Повідомлення за формою № 20-ОПП) розділ 3 «Відомості про об’єкти оподаткування платника податків» Повідомлення за формою № 20-ОПП заповнюються наступним чином:

– при першому наданні – зазначаються всі об’єкти оподаткування.

– при наступному поданні – зазначається новий об’єкт оподаткування або об’єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни.

Графа 2 «Код ознаки надання інформації» має значення:

1 – первинне надання інформації про об’єкти оподаткування;

3 – зміна відомостей про об’єкт оподаткування;

6 – закриття об’єкта оподаткування.

При поданні інформації про новий об’єкт оподаткування у графу 2 «Код ознаки надання інформації» вноситься значення «1 – первинне надання інформації про об’єкти оподаткування».

У разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування (зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об’єкта оподаткування, зазначається оновлена інформація про об’єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни, та у графу 2 «Код ознаки надання інформації» вноситься значення «3 – зміна відомостей про об’єкт оподаткування».

У разі зміни призначення об’єкта оподаткування .....

Повна версія документу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора