A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

МЕДОГЛЯДИ-2020

Дата: 18.02.2020 08:30
Кількість переглядів: 416

Більмацьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області нагадує, що Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій (далі – Порядок), розроблений на  виконання  статті  17 Закону України «Про охорону праці» та затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007 № 246. Порядок   визначає процедуру проведення  попереднього  (під  час  прийняття   на   роботу)   та періодичних   (протягом   трудової  діяльності)  медичних  оглядів працівників,  зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких,  де є потреба у професійному доборі,  щорічному обов'язковому медичному огляді осіб віком до 21 року.

Роботодавець - власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган, незалежно від форм власності, виду діяльності, господарювання, і фізична особа, яка використовує найману працю.

Для забезпечення організації проведення медичних  оглядів  роботодавець зобов'заний:

  • призначити відповідальну особу за організацію медогляду на підприємстві;
  • подати заявку до управління Держпраці на складання акта визначення категорії працівників, які підлягають періодичному медичному огляду (далі – Акт);
  • на підставі  цього Акта протягом місяця скласти у чотирьох примірниках поіменні списки працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам, та узгодити їх  у підрозділі з питань гігієни праці ГУ Держпраці;
  • один примірник залишається на підприємстві, другий надається закладу охорони здоров’я (далі-ЗОЗ), третій- до підрозділу з гігієни праці ГУ Держпраці, четвертий - до Більмацького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування (далі-Фонд);
  • укласти або вчасно поновити договір  з ЗОЗ ;
  • забезпечити фінансування та проведення медичних оглядів;
  • за результатами періодичного медичного огляду  один екземпляр Акту передати до    Фонду;
  • забезпечити проведення оздоровчих заходів вказаних в Заключному акті та усунути причини, що призводять до професійних захворювань (отруєнь). 

          Страховим експертом з охорони праці Більмацького відділення управління виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування України у Запорізькій області здійснюється постійний контроль за станом проведення медоглядів, а саме, проводиться звірка з Більмацькою та Розівською центральними  лікарнями щодо підприємств, працівники яких  пройшли медогляди, та під час проведення перевірок (обстежень) стану профілактичної роботи,  умов і безпеки праці на підприємствах, в їх відокремлених підрозділах, філіях, представництвах, у фізичних осіб, які відповідно до законодавства використовують найману працю.

          Звертаємо увагу, що не проведення медичних оглядів працівників –  є порушенням Закону України «Про охорону праці», за що передбачено кримінальну відповідальність.

Шановні роботодавці, збережіть здоров’я та життя своїх працівників, своєчасно  забезпечте організацію проведення медичних  оглядів працівникам!

          Інформацію або консультацію щодо організації роботи з охорони праці на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форм власності роботодавці, керівники підприємств, особи, відповідальні за охорону праці на підприємствах, в установах, організаціях, та інші, можуть отримати у сервісному центрі з надання консультаційних послуг із питань профілактики нещасних випадків, охорони праці та соціального страхування за адресою відділення:  вул. Центральна, 56  смт. Більмак, Запорізька область.

 

Страховий експерт з охорони праці                                                                             Л.О. Марюха

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора