A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

П О Л О Ж Е Н Н Я про громадський бюджет

Дата: 27.09.2019 16:56
Кількість переглядів: 487

Фото без описуП О Л О Ж Е Н Н Я
про громадський бюджет (бюджету участі)
Смирновської сільської ради
 (далі – Положення)

1. Визначення понять

1.1. Громадський бюджет (бюджет участі) Смирновської сільської ради – це частина  бюджету ОТГ, місцева ініціатива, форма прямого волевиявлення жителів територіальної громади, що впроваджує інноваційні механізми залучення громадськості до розподілу коштів  бюджету ОТГ та спрямована на демократичний процес обговорення громадою окремих напрямів використання бюджетних коштів.

1.2 Автор проекту – це особа, яка досягла 16-річного віку, є громадянином України, який проживає на території Смирновської об’єднаної територіальної громади.

1.3. Територіальна громада Смирновської сільської ради – це сукупність громадян України, котрі зареєстровані та/або проживають на території територіальної громади, мають колективні інтереси, визначений законом правовий статус та право на самоврядування.

1.4. Проект – програма, план дій, комплекс робіт, задум, ідея, втілені у форму описання, обґрунтування, розрахунків, креслень, що розкривають сутність замислу та можливість його практичної реалізації. Проект має за мету покращення після його реалізації зовнішнього виду територіальної громади та умов проживання у ньому громадян, які належать до 

Смирновської об’єднаної територіальної громади. Усі проекти класифікуються за двома категоріями: малі проекти та великі проекти:

            1.4.1. Малі проекти – це проекти,що реалізуються для окремих населених пунктів ОТГ, загальна вартість реалізації яких становить   до 20000 грн.

           1.4.2. Великі проекти - це проекти,що реалізуються для окремих населених пунктів ОТГ, загальна вартість реалізації яких становить  від  20000 до 100000 грн.

 

Повний текст документу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора