Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Зміни в податковому кодексу України з 01.01.2019.

Дата: 28.02.2019 11:08
Кількість переглядів: 599

Фото без опису

Зміни з 01.01.2019 року. Дізнайтесь про оподаткування податком на доходи фізичних осіб подарунків

Законом  України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів" від 23.11.2018 №2628-VIII внесені зміни, зокрема, щодо оподаткування податком на доходи фізичних осіб подарунків.

Так, з метою оподаткування податком на доходи фізичних осіб  не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань) - у частині, що не перевищує 25% однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.

Нагадаємо, що до змін, внесених Законом №2628, тобто до 01.01.2019,  якщо вартість дарунків перевищувала  вказаний розмір, то вся їх вартість оподатковувалася податком на доходи фізичних осіб.

Отже, з 01.01.2019 року  оподатковується податком на доходи фізичних осіб  лише та частина вартості подарунка, що перевищує 25 % мінімальної зарплати (у 2019 році - 1043,25 грн).

Зазначена норма передбачена п.п. 165.1.39 ст. 165 Податкового кодексу (зі змінами, внесеними  Законом України від 23.11.2018 № 2628-VIII).

 

До уваги платників ПДВ. Як подати таблицю даних платника податку? Практичні поради

Платник ПДВ має право подати до фіскальної служби таблицю даних платника податку за встановленою формою згідно з додатком 3 до "Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних".

Таблиця подається в електронній формі засобами електронного зв'язку.

Її можна подати ще до факту зупинення, якщо вона буде врахована, то у подальшому податкові накладні будуть зареєстровані.

Зверніть увагу, що Таблиця даних платника податку обов’язково подається із поясненням.

У ньому зазначаються види економічної діяльності, а також продукція, яка використовується та виготовляється при здійсненні діяльності, із можливим посиланням на податкову та іншу звітність платника податку.

Також доцільно надати копії документів, що підтверджують діяльність платника ПДВ.

Отже, Таблиця заповнюється наступним чином: ....

 

Повний текст документу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора