A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Правильно оформляйте трудові відносини з працівниками

Дата: 10.10.2018 08:21
Кількість переглядів: 735

Фото без описуПологівське управління нагадує, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» від 28 грудня 2014 року № 77-VІІІ, передбачено, що працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу.

Відповідно до ст. 21 Кодексу законів про працю (далі КЗпП), трудовий договір укладається між працівником та власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом чи фізичною особою.

Отже, оформлюючи нового працівника на роботу, суб’єкт господарювання повинен:

-         укласти в письмовій формі трудовий договір;

-         оформити наказ про прийняття на роботу;

-         повідомити орган ДФС про прийняття працівника на роботу.

Форму (бланк) Повідомлення про прийняття працівника на роботу затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 413 «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу».

Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів ДФС за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в один із таких способів:

- засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб;

- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

 

Повний текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора