A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

«Свято 9 борщів»

Дата: 27.09.2018 11:12
Кількість переглядів: 1297

 Теплого вересневого дня багато гостей зібралося у с. Зразкове. Зразківці  святкували визволення  свого села від фашистської навали. І до цих урочистостей додали ще й свято борщу – рідної української страви, без якої не сідає за стіл жодна родина, які відкрила староста с. Зразкове Буць С.Ф.

    На свято завітали поважні гості: голова райдержадміністрації, депутат обласної ради - Попов А.І., який  привітав присутніх та вручив подарунок - тренажери для молоді, а для дітлахів – морозиво;  голова районної ради - Симоненко Ю.І., яка подарувала казан для приготування спільного борщу та здруження всіх жителів Смирновської громади;  голова Смирновської сільської ради - Романюк О.Я.,  депутат районної ради, голова ТОВ «Зразкове»- Вишневський В.М. депутат районної ради - Савчук Ю.В., які щиро привітали всіх присутніх зі святом.   Святкову концертну програму підготували працівники районного будинку культури. Для найменших жителів - дітвори встановили батути від народного депутата Пономарьова О.С.

    10 господинь(олексіївці привезли два ) боролися за звання найкращої у приготуванні борщу.  В кожної господині він свій: з галушками, бурячками, квасолею, шкварками, м’ясом, пісний,  і цей ряд можна продовжувати до безкінечності. Звісно ж , що господині, які представляли свій борщ, дуже старалися і намагалися, щоб їхній - був найкращим.

 Члени журі не змогли вибрати переможця, оскільки всі борщі були дуже смачні. Організатори свята всім подарували сувенірні - тарілки «Свято 9 борщів».

     Всі присутні смакували борщами, нахвалювали господинь, а деякі навіть пустилися в танок. І лише надвечір всі задоволені розійшлися та роз’їхалися по домівках.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора