A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Перший регіональний фестиваль «Мелодія над Бердою»

Дата: 04.06.2018 14:04
Кількість переглядів: 1644

Фото без опису26 травня над долиною Берди лунали завзяті українські пісні. На мальовничому березі ріки у селі Вершина Друга Більмацького району пройшов перший регіональний фестиваль «Мелодія над Бердою». Участь у ньому взяли творчі колективи чотирьох об’єднаних територіальних громад (одних з перших у Запорізькій області): Смирновської, Комиш-Зорянської, Берестівської, Осіпенківської, а також будинків культури Більмака, Гусарки та ансамбль «Хуртовина» з БДПУ. 

Як розповів голова Смирновської ОТГ Олександр Романюк, ініціатором цього фестивалю був засновник місцевого загону самооборони «Берда» Василь Скрибець. Нажаль, сам Василь Іванович наприкінці минулого року пішов у кращій світ, але його любов до малої батьківщини, до української історії та культури і досі надихає земляків.
Саме за ініціативи Василя Скрибця у Смирновській громаді був відкритий краєзнавчий музей, музей радіо, музей сільгосптехніки, створені численні меморіали, які увічнюють пам'ять про засновників тутешніх сіл, звитяги запорізьких козаків, подвиг радянських воїнів у Другу світову та сучасних героїв, що боронять незалежність та цілісність України у зоні АТО.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора