A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

З 2018 року діє новий механізм направлення застрахованих осіб у реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів

Дата: 11.04.2018 09:32
Кількість переглядів: 784

З 2018 року діє новий механізм направлення застрахованих осіб у реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів
З 01 січня 2018 року принципово змінилася система направлення застрахованих осіб на відновлювальне лікування до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.
Постановою правління Фонду від 13.07.2017 № 39 затверджено новий Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно- курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, який дає право самостійного вибору застрахованою особою санаторно-курортного закладу.

Відшкодування витрат за надані послуги із реабілітаційного лікування, в межах граничних розмірів витрат, здійснюється шляхом перерахування Фондом соціального страхування України коштів санаторно-курортному закладу відповідно до тристороннього Договору, який укладається між застрахованою особою, відділенням Фонду та санаторно- курортним закладом.

Застрахована особа має право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно- курортного закладу відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу, клініки медичної науково-дослідної установи або жіночої консультації.

Термін лікування в реабілітаційному відділенні, який є необхідним для відновлення здоров’я та працездатності застрахованої особи, визначається лікуючим лікарем та лікарсько- консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу, але не може перевищувати 24 дні.

За рахунок коштів Фонду застрахованим особам надаються послуги з реабілітаційного лікування за переліком профілів медичної реабілітації: нейрореабілітація, м’язово-скелетна реабілітація, кардіо-пульмонарна реабілітація, медико-психологічна реабілітація учасників АТО, реабілітація після оперативних втручань на органах зору, реабілітація при порушенні перебігу вагітності, інша (соматична) реабілітація. Застрахована особа з порушенням перебігу вагітності може направлятися в реабілітаційне відділення санаторно-курортного закладу безпосередньо із жіночої консультації.

Застрахована особа, яка брала безпосередню участь в антитерористичній операції, має право на лікування (у супроводі членів сім’ї: чоловік/дружина, неповнолітні діти) в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу за профілем медико-психологічна реабілітація за рахунок коштів Фонду один раз після демобілізації за наявності відповідних медичних показань.

Слід зазначити, що лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів для застрахованих осіб є безкоштовним, вони відновлюють своє здоров’я за кошти Фонду соціального страхування України. Крім того, на весь період реабілітаційного лікування, застрахованій особі видається листок непрацездатності.

Для отримання консультацій просимо звертатися до Більмацького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області:

вул. Центральна, 56, смт Більмак, Запорізька область, 71001;
тел.: (06147) 2-23-29,2-23-07,2-00-85.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора