A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Відкриття музею радіотехніки в селі Смирнове

Дата: 15.06.2017 15:34
Кількість переглядів: 1118

Фото без опису 14 червня для Смирновської громади запам’яталося ще однією приємною подією – відкриттям музею радіотехніки.

    Автором всіх зібраних шедеврів радіотехніки є корінний житель с.Смирнове Іщенко Сергій Анатолійович (нині мешкає у смт. Більмак).

   Сергій Анатолійович ще з юних літ любив все, що було пов’язане з першими приймачами, магнітофонами і т.п. та і трудову діяльність розпочав із шкільного радіовузла. І вже коли скроні покрила сивина, вирішив своїм скарбом поділитися із іншими.

  Небайдужі люди допомогли із приміщенням та облаштуванням експонатів. Тепер кожен може подивитися на історичне минуле радіотехніки і навіть насолодитися живими звуками минулого століття.  
 На момент відкриття музею знаходилось 103 експонати і 7 на реставрації. Найстаріший експонат -патифон 1929р.і приймач «АРЗ-49» 1949р. випуску.Основна маса апаратури випущена до 1980р. Гордість колекції професійні приймачі – «ТПС-48», «Казахстан», «Ішим», приймач- пеленгатор «Р-145» (для спортивних змагань), магнітофон звукового контролю «П – 160» (для ,,чорного ящика,,), а серед побутових  радіоприймачів- «Фестиваль», радіоли – «Мінськ» (декілька моделей), «Урал», «Романтика» (магніторадіоли 3-х моделей), а також декілька експонатів заводів держав Прибалтики.  2/3 апаратури - діюча, тільки частоти, на котрих працює  ця техніка, в наш час неактуальні. Хіба що прослухати ретро платівки з доброю якістю звучання. На створення колекції у Сергія Анатолійовича пішло близько 10 років. Допомогли зібрати експонати друзі, сини, родичі. Під час реставрації апаратури велику допомогу надала дружина.

    Добре, що є такі люди, котрі можуть поділитися часточкою історії з майбутніми поколіннями.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора