A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

«Махно» в гостях у Вершинців.

Дата: 28.10.2016 09:17
Кількість переглядів: 923

Фото без опису14 жовтня українці відзначали аж чотири свята: День захисника України, День святої Покрови Пречистої Богородиці, 74-у річницю створення Української повстанської армії (УПА) та День Українського козацтва. У селі Вершина Друга Смирновської громади біля історико-архітектурної пам’ятки Церкви Успіння Пресвятої Богородиці зібралися жителі та гості громади, щоб привітати захисників Вітчизни, а також відкрити меморіальну дошку та скульптуру Пресвятої Богородиці, розміщені на залишках церкви.

 

Вступне слово почав голова Смирновської громади Олександр Ярославович Романюк. Він привітав присутніх із святами. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих, котрі віддали своє життя за рідну Батьківщину.
До Дня захисника України подарунок бійцям загону місцевої самооборони «Берда» зробила місцева жителька Ніна Антонівна Ляшенко. Вона власноруч вишила на державному прапорі символічний герб ГО «Берда».
Святкову молебень провів настоятель Смирновського храму Отець Георгій. Він освятив меморіальну дошку, скульптуру Богородиці, державний прапор, а також всіх присутніх.
Із словами привітань виступив ветеран збройних сил, учасник війни в Афганістані Микола Миколайович Медяник.
Як відомо за історією 15 грудня 1920 року Церкву Успіння Пресвятої Богородиці відвідав керівник революційно-повстанської армії України Нестор Іванович Махно. На меморіальній дошці церкви також вказано його ім’я, що буде нагадувати потомкам про командарма УПА. У зв’язку з такою подією на урочистість завітав «почесний гість» Нестор Махно, роль якого виконав юний боєць загону «Берда» Максим Подковиров. На святкування запросили і військових, з якими бійці місцевої самооборони  тісно підтримують зв’язки. По закінченні мітингу гостей запросили відвідати історичний музей, а бійців загону місцевої самооборони - до класу бойової підготовки для вручення відзнак.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора