A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Відкриття меморіального пам'ятника жертвам політичних репресій

Дата: 14.06.2017 16:28
Кількість переглядів: 1410

Фото без опису14 червня у селі Вершина Друга  жителі, гості зібралися на траурний мітинг з нагоди роковин трагічної події, яка відбулася саме в цей день далекого 1938 року. В Запоріжжі у катівнях народного комісаріату внутрішніх справ колишнього  Радянського Союзу  за сфальсифікованими звинуваченнями у контрреволюційній діяльності були безневинно розстріляні наші земляки:

Дубовик Лука Сергійович і Фещенко Никон Мусійович. До цього 16 листопада 1937 року був розстріляний житель нашого села Царевський Лев Петрович тільки за те, що був дияконом церкви Успіння Пресвятої Богородиці.

В цей період у селі Попівка заарештували 25 чоловік за сфабрикованою справою про участь у повстанській контреволюційній діяльності, а всього у селі знищено 37 чоловік, в Олексіївці –семеро, по Зразківській сільраді – одинадцять, в Титовому (Водяному) –двоє.

Сьогодні ми вшановуємо їхню пам’ять і відкриваємо меморіальний знак.

Право відкрити пам’ятний меморіальний знак жертвам політичних репресій села Вершина Друга, яких знищила злочинна влада, надали їх нащадкам – членам загону  самооборони «Берда» Дубовику Миколі Миколайовичу і Фещенку Геннадію Вікторовичу.

Пам’ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя пам’ятного знаку жертвам політичних репресій –землякам вершинцям.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора