A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Звіт директора КУ «ЦНСП» Смирновської СР

Дата: 10.09.2018 16:07
Кількість переглядів: 1506

Фото без описуСесією Смирновської сільської ради від 9 листопада 2016 року було прийняте рішення про створення комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Смирновської сільської ради Більмацького району Запорізької області (далі – КУ «ЦНСП» Смирновської СР) та затверджено Положення КУ «ЦНСП» Смирновської СР.

30 листопада 2016 року було проведено державну реєстрацію КУ «ЦНСП» Смирновської СР як юридичної особи.

Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Смирновської сільської ради – є установою соціального захисту населення, що надає соціальні послуги громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і  потребують  сторонньої допомоги, заснованою на спільній власності Смирновської сільської об’єднаної територіальної громади (далі – ОТГ).

 

Основною метою діяльності КУ «ЦНСП» Смирновської СР є надання соціальних послуг громадянам, які проживають на території України в ОТГ на законних підставах, перебувають у складних життєвих обставинах й  потребують  сторонньої допомоги.

 

ШТАТНИЙ РОЗПИС

 

КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ

«ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ» СМИРНОВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ БІЛЬМАЦЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

№ п/п

Найменування посади

Кількість шт. од.

I. Апарат центру

1.

Директор

1,0

2.

Головний бухгалтер

1,0

II. Відділення соціальної допомоги вдома центру надання соціальних послуг

3.

Завідувач відділення соціальної допомоги вдома

1,0

4.

Соціальний робітник

8,25

III. Відділ соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. 

5.

Завідувач відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. 

1,0

6.

Фахівець із соціальної роботи

1,0

             Всього:

13,25

 

Відділення соціальної допомоги вдома КУ «ЦНСП» Смирновської СР

Метою відділення  є забезпечення в межах визначених законодавством прав членів територіальної громади в сфері соціального захисту  населення шляхом здійснення нагляду за додержанням на території Смирновської сільської ради вимог законодавства у цих сферах, виконання відповідних державних і місцевих програм соціального захисту та зайнятості населення, надання якісних соціальних послуг.

        Робота відділення КУ «ЦНСП» Смирновської СР  направлена на виявлення та надання допомоги одиноким непрацездатним громадянам і інвалідам, які не в змозі самостійно себе обслуговувати та потребують сторонньої допомоги. Соціальними робітниками надаються різні види соціальних послуг вдома, згідно медичних висновків та укладених договорів.

Відділення соціальної допомоги вдома КУ «ЦНСП» Смирновської СР протягом 2017 року надало соціальні послуги надомно 94 громадянам (з них 18 осіб, які отримують послуги за плату). Більшість з них це одинокі люди, діти війни, інваліди. Понад 16 чоловік з обмеженою рухомою діяльністю або прикутих до ліжка. Послуги надавали 9 соціальних робітників в 6 населених пунктах громади. Середнє навантаження на одного соціального робітника, працюючого повний робочий день, складало 9,3 чоловік.

Усього

У тому числі жінок

Особи віком 80 років і старші

Громадяни похилого віку

Особи з інвалідністю

Ветерани війни

Ветерани праці

94

75

46

90

13

3

20

 

Протягом січня-червня 2018 року надало соціальні послуги надомно 90 громадянам (з них 17 осіб, які отримують послуги за плату). Більшість з них це одинокі люди, діти війни, інваліди. Понад 14 чоловік з обмеженою рухомою діяльністю або прикутих до ліжка. Послуги надають 7 соціальних робітників в 6 населених пунктах громади. Середнє навантаження на одного соціального робітника, працюючого повний робочий день, складає 11,5 чоловік.

Усього

У тому числі жінок

Громадяни похилого віку

Особи з інвалідністю

Ветерани війни

Ветерани праці

Внутрішньо-переміщені особи

90

69

84

16

2

19

1

 

За період з 01 січня по 31 грудня 2017 року КУ «ЦНСП» Смирновської СР було надано 9164 соціальних послуг (кількість відвідувань).

За період з 01 січня по 30 червня 2018 року КУ «ЦНСП» Смирновської СР було надано 4923 соціальні послуги (кількість відвідувань).

Платні соціальні послуги надаються відповідно до тарифів та переліку соціальних послуг, Положення про порядок та умови надання платних соціальних послуг комунальною установою «Центр надання соціальних послуг» Смирновської сільської ради Більмацького району Запорізької області, затверджених сесією Смирновської сільської ради. За 2017 рік було надано платні соціальні послуги на суму 4891,89 грн. За I півріччя 2018 року було надано платні соціальні послуги на суму 3770 грн.

В ході перевірок якості надання послуг у 2017 році було опитано 39 отримувачів соціальних послуг, складено відповідні акти.

Відділення соціальної допомоги вдома КУ «ЦНСП» Смирновської СР працює відповідно до Державного стандарту догляду вдома. У відділенні соціальної допомоги вдома використовується як паперова так і електронна база даних щодо соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

На даний момент соціальні робітники забезпечені 6 велосипедами, з яких 5 було оновлено у зв’язку зі зносом. Також соціальні робітники були забезпечені спецвзуттям, засобами індивідуального захисту (робочі рукавиці), сумками.

Повний текст звіту


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора