A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

ПАТРОНАТ НАД ДИТИНОЮ: КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ

Дата: 10.07.2018 15:24
Кількість переглядів: 874

Фото без опису“Одним із державних пріоритетів на найближчі роки є реформування системи інституційного догляду та виховання дітей. Головне завдання реформи – попередити потрапляння дітей в інтернатні заклади, а також, створити всі умови, щоб діти із закладів могли повернутися в родину”.
З виступу Андрія Реви, Міністра соціальної політики України

Нещодавно Урядом ухвалено рішення щодо обмеження переліку підстав для зарахування дітей до інтернатних закладів , а постановою Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до Типового положення про комісію з питань захисту прав дитини та Положення про загальноосвітній навчальний заклад” передбачена колегіальність при ухваленні таких рішень – розгляд кожної справи дитини на Комісії з питань захисту прав дитини.

Саме Голова райдержадміністрації, мер міста чи голова ОТГ, беручи відповідальність за долю кожної дитини своєї громади, має діяти виключно в найкращих її інтересах, щоб  відповісти на питання: «відправляти дитину до інтернату чи допомогти родині створити безпечне середовище для дитини, покращити соціальний клімат в сім’ї та загалом в громаді! Безпека дітей в громаді та дотримання їхніх прав - є на сьогодні його особистою відповідальністю.
 

Повний текст документу

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора