A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

26 КВІТНЯ - ДЕНЬ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

Дата: 26.04.2018 11:33
Кількість переглядів: 5068

Фото без описуСьогодні весь світ згадує річницю трагедії, що трапилася на Чорнобильській АЕС 32 роки тому - два теплові вибухи та подальше руйнування четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції. Саме так розпочалося страшне лихо на українській землі  в ніч на 26 квітня 1986 року...

Суміш із розплавленого металу, піску, бетону і частинок палива розтікалася під реакторними приміщеннями. В результаті аварії стався викид радіоактивних речовин і зараження ними великих територій. Зупинити виверження радіоактивних речовин зі зруйнованого реактора вдалося лише наприкінці травня 1986 року.

Сьогодні, 32 роки потому, ми низько вклоняємося тим, хто не шкодував своїх сил і здоров’я, аби зупинити згубні наслідки Чорнобильської катастрофи. Основна частина робіт з ліквідації аварії виконувалася в 1986-1987 роках. Проте роботи на об'єкті «Укриття» тривали і потім. За всі роки ліквідаторами стали приблизно 600 тисяч осіб. Кожен із цих людей - герой. І ми маємо завжди пам'ятати їхній подвиг!

За матеріалами ЗОДА

 

 

До роковин чорнобильської трагедії в  Титовському  сільському будинку культури відбулася година скорботи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора