A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

«Створіть прийомну сім’ю»

Дата: 19.12.2016 14:49
Кількість переглядів: 886

  Кожна дитина має право на сімейне виховання, батьківську любов, тепло, ласку і піклування.

  Діти-це квіти життя, але, щоб їх зростити, потрібно докласти багато зусиль та терпіння.

  Роль батьків у цьому процесі переоцінити неможливо, адже мало дати дитині життя-потрібно її виховати, вдихнути в душу всю палітру материнської та батьківської любові.

  На жаль, є діти, які не мають можливості виховуватися в біологічній родині. За певних обставин вони залишилися без батьківського піклування.

  Дитинство дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування проходить в інтернат них закладах. Але ці діти не винні в тому, що трапилося в їхньому житті… Багато з них мріють про щасливу родину і сподіваються, що хтось їх полюбить по-справжньому, назве своїм сином чи дочкою.

  Сподіваються і чекають…можливо саме на ВАС!!!

  Цим діткам потрібні мудрі та чуйні батьки, такими можете бути саме ВИ!

  Якщо Ви не байдужі до долі таких дітей, з особливою силою відчуваєте всю трагедію ситуації та здатні змінити життя хоча б однієї дитини-прийміть її у свою родину!

  Прийомна сім’я-це сім’я, або особа, що не перебуває в шлюбі,  яка добровільно, на власну житлову площу взяла  із закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, від 1 до 4 дітей на виховання та спільне проживання.

  Дитина зберігає свій статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування та користується усіма відповідними пільгами.      Держава забезпечує всебічну підтримку прийомної родини, а саме: щомісячну грошову допомогу на утримання дітей, грошову винагороду батькам та соціальне супроводження цих сімей.

  Порядок прийому дітей в сім'ї встановлено Постановою Кабінету міністрів України № 565 від 26 квітня 2002 року «Про затвердження Положення про прийомну сім'ю». Ті, хто взяли дітей у прийомну сім'ю, є прийомними батьками, а влаштовані діти — прийомними дітьми.

  Кандидати у прийомні батьки подають до органу, який утворює прийомну сім'ю, такі документи:

  • Заява кандидатів у прийомні батьки про утворення прийомної сім'ї;
  • Копія паспортів кандидатів у прийомні батьки;
  • Довідка про стан сім'ї(форма № 3);
  • Копія свідоцтва про шлюб;
  • Довідка про стан здоров'я кандидатів у прийомні батьки та членів сім'ї, які проживали разом з ними(довідка про відсутність хронічних захворювань, обстеження нарколога, венеролога, психіатра);
  • Довідка про доходи потенційної прийомної сім'ї за останні шість місяців або копія декларації про доходи, засвідчена в установленому порядку;
  • Довідка про проходження навчання кандидатів у прийомні батьки і рекомендація центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді щодо включення їх у банк даних про сім'ю потенційних усиновителів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів;
  • Письмова згода всіх повнолітніх членів сім'ї, які проживають разом з кандидатами у прийомні батьки, на утворення прийомної сім'ї, засвідчена нотаріально;
  • Кандидатури у прийомні батьки та кандидатури дітей, які передаються на виховання, погоджуються з органами опіки та піклування.

 

   Дитячий будинок сімейного типу-це окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя, або окремої особи, яка не перебуває в шлюбі, яка бере на виховання та спільне проживання не менше як 5 (не більше як 10) дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

  Дитина зберігає свій статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування та користується усіма відповідними пільгами.

Утримання дітей здійснюється за рахунок державного бюджету. Батьки-вихователі також отримують грошову винагороду.

  В Запорізькому регіоні понад 500 дітей, яким не пощастило мати родину, подаруйте цим дітям шанс відчути смак повноцінного життя, відчиніть двері свого серця!

За додатковою інформацією звертайтесь до фахівця соціальної роботи Тарасенко Д.О.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора