A A A K K K
для людей із порушенням зору
Смирновська громада
Запорізька область, Пологівський район

Мінімальна заробітна плата може суттєво зрости!

Дата: 27.10.2016 09:02
Кількість переглядів: 855

Мінімальна заробітна платаВсі ми звикли до того що кабінет міністрів кожного року піднімає мінімальну заробітну плату, та це зростання ніколи не перекривало інфляційні показники. Нагадаємо ті зміни що відбулися та заплановані на 2016 рік:

01.01.2016 - 30.04.2016

1378 грн.

01.05.2016 - 30.11.2016

1450 грн.

01.12.2016 - 31.12.2016

1600 грн.

Потрібно врахувати що це заробітна плата з врахуванням податків, а реальна буде ще нижча.

Нагадуємо що мінімальна заробітна плата - це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може здійснюватися оплата за виконану працівником місячну, погодинну норму праці (обсяг робіт).

На цьому робочому тижні Премьер-міністр Гройсман презентував ініціативу що повинна кардинально змінити розмір оплати за працю. Та не будемо забувати що це не остаточне рішення і до реальних кроків ще далеко. Тим паче що для реальних змін потрібно затвердити бюджет країни з урахуванням данної ініціативи. Далі приводимо текст з сторінки facebook Володимира Гройсмана:

«Сьогодні на засіданні Уряду я презентував ініціативу, над якою наша команда працювала декілька місяців. Ми вийшли з ініціативою підняти вдвічі мінімальну заробітну плату. З 1 січня 2017 року жоден працюючий українець не повинен отримувати менше ніж 3200 грн. Напевне ми перший український уряд, який робить такий серйозний крок.

Ми ставили перед собою завдання забезпечити більш справедливу оплату праці українців, змінити ситуацію, коли люди, які працюють, навіть не можуть забезпечити себе найбільш необхідним. Ми знайшли рішення, яке буде першим кроком до виправлення цієї ситуації, і сьогодні я дав доручення скорегувати проект Бюджету на наступний рік з урахуванням нового рівня мінімалки.

Хочу відразу відповісти тим, хто уже почав звинувачувати нас у ніби-то популізмі. Одним з очікуваних результатів цього рішення буде суттєва детінізація української економіки, а також зростання внутрішнього попиту. Тому ми очікуємо позитивного впливу цього рішення на економічну ситуацію і, відповідно до наших розрахунків, на наповнення бюджету.

Я вдячний Президенту і коаліції за підтримку цієї ініціативи і сподіваюсь, що Верховна Рада проголосує за відповідні рішення, які внесе Уряд.»

Відео з засідання уряду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора